Lijndans en fit-dance

Lijndans is een formatiedans, waarbij een groep mensen danst in één of meerdere rijen. Ze voeren hierbij dezelfde bewegingen uit. Voetenwerk staat centraal. De groep herhaalt gezamenlijk een sequentie van danspassen en houdt zich hierbij aan een specifiek patroon. Er wordt zowel op hedendaagse als op country-muziek gedanst.

Lijndans voor beginners
In deze groep spitst men zich toe op de instromers. De danspassen worden grondig uitgelegd en aangepast aan ‘beginners’. Denk niet ‘ik leer het nooit’, want na enkele oefenmomenten heb je de passen beslist onder de knie en dankzij de bekende liedjes, ga je spelenderwijs om met de pasjes.

Lijndans voor gevorderden
Eens je een tijdje in de beginnersgroep geoefend hebt, de danspasjes kent en het ritme te pakken hebt, kan je overstappen naar de gevorderden-groep. Je kan nu je kennis van het lijndansen uitbreiden. In deze groep worden meer gecompliceerde stappen aangeleerd. Zo blijft je lichaam én geest in topconditie!

Fit-dance is een op zumba gebaseerde dansdiscipline, die zich toespitst op fun, choreo en cardio. Op hedendaagse muziek, alsook nostalgische liedjes uit de goeie ouwe tijd, zorgen eenvoudige (soms iets ingewikkeldere) choreo’s ervoor dat je onbewust werkt aan lichaam en geest. Fitdance is voor iedereen toegankelijk en zorgt ervoor dat je, na een vermoeiende en zenuwslopende werkdag, weer helemaal energiek en positief in het leven staat.